CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

welkem

create your own banner at mybannermaker.com!

....

http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com

Anda Klik, Gtaw, Saya Klik Balik :D

Friday, December 31, 2010

Hotel Crowne Plaza


Hehehe.........bercuti kat otel ne ??? OMG ! qila xmampu woo~~uhuk2..sebenarnye qila nk story-mory sket psl pengalaman qila sepanjang bekerja di sini..(bhgn kitchen)..sbnrnye kn..waktu 1st2 dtg cni..ase cuak..ngelabah..poyoz..pendek kate.."macam2 ade" yg bergelora kt dlm ati qila..huh ! xpenah ag kje cmne..so..agak blurrrr sket..tmbh2 ag ble dgr big chef (very d big..keke) seorg yg sgt garang ! cerewet ! ..oh tidakk...apekah nasibku ini..huuu~~~

Beremba Sakan di ICT SHAH ALAM~~

Ok..lepas kite jalan2 kat Zoo Negara..kite g jalan2 kat ICT Shah Alam..Bagi sesiapa yg belum pernah lagi pegi..disarankan baik pergi skrg...sbb dulu masuk FREE je...tapi sekarang dah kene BAYAR..huhu...nyesal tul xg awal2..(slahkan en.Nazreen yg lmbat pulang ke semenanjung..T_T)pape pun kadar harga bayaran amat munasabah..(ekk??)..berikut adalah kadar bayaran untuk masuk ke ICT SHAH ALAM.

MOTOSIKAL = RM 2 
(mgikut kepala,maknenyee...klu g 10 org nek 5 moto..kne bayar RM 20)
KERETA/VAN = RM 10
(per kereta/van)

So....agak2 korg..mne ag berbaloi???uhuhu...lu pk la sendiri...nway jln nk g ICT Shah Alam ne pun xdela susah mana pun..ikut je arah ke Shah Alam, sblm msuk Shah Alam..signboard penuh dgn ICT Shah Alam..uhuh....sure xsesat punyerrrrr...(klu sesat gak..xtawla...rajin2la bertanye kat org sekeliling..klu mampu beli je GPS..klu mampu la...klu xmampu mcm qila ne...tgk sinboard je..senang! 

Adventure di ZOO NEGARA~~

Halu..halu..halu semuaaaa......1stly qila nk mnx maap sbb dah lame xupdate blog...bukan ape..agak kebizian sket ujung2 thn ne...kekeke...mcm2 aktvi yg qila n nazren wat..antranye gi zoo...

Wednesday, December 15, 2010

Kisah Benar : Kasih Seorang I.B.U♥♥♥


Diambil dari ; http://www.izoblog.com

Kisah benar ini berlaku ketika gempa bumi yang kuat melanda Wen Chuan, Si Chuan, China pada 12 Mei 2008 yang mengorbankan hampir 68,000 orang (mengikut statistik daripada Wikipedia).
12 Mei 2008 Wen Chuan, Si Chuan, China merupakan salah satu daerah yang paling teruk dilanda gempa bumi. Sukarelawan yang bertugas menyelamatkan mangsa pada saat itu menemukan suatu pemandangan yang begitu memilukan.

Sunday, December 12, 2010

FAKTA-FAKTA MENARIK


Tahukah Anda!!! Terdapat pelbagai fakta2 yg sangat menarik dan adakalanya akan membuatkan kita berasa terkejut, teruja dan juga merengggg........ahahaha...baca lagi utk mgetahui fakta2 yang sangat menarik itu...

buah-buahan tempatan yang .........

kita sangat bertuah sbb dimalaysia terdapat pelbagai jenis buah2an yang sangat sedap dan ada juga yang tidak terdapat di mana2 negara...sooo...check it out..

Sape nak kahwin????nk cari idea nak gubah kek??meh2 cni...

Arghhh....musim perkahwinan menjelma lagi !! oppss...sebelum terlupa saya ingin mengucapkan tahniah kepada kawan saya SHARIFAH NUR HIKMAH di atas pertunangan beliau pada 5 Dis 2010 .... sehari selepas besday saya...uhuhuuh...walaupun bertunang je tetapi kek tetatp menjadi pilihan untuk barangan di dalam hantaran...yelah...mudah kan ! beli saje...n letakkan dlm dulang...hias sket2...siap!...kekeke..ok2.....bace lagi utk lihat contoh2 kek yg boleh dibuat sebagai hantaran ataupun tuk digunakan semasa majlis potong kek! sooo...nyummmy...nyummm nyumm nyummm....

Saturday, December 11, 2010

Dia Milikku...

video




Semula ku tak tahu
Engkau juga kan ingin memilikinya
Bukankah ku lebih dulu
Bila engkau temanku
Sebaiknya tak mengganggu

Reff I :

Dia untukku
Bukan untukmu
Dia milikku
Bukan milikmu
Pergilah kamu
Jangan kau ganggu
Biarkan aku
Mendekatinya

Kamu
Tak akan mungkin
Mendapatkannya
Karena dia
Berikan aku
Pertanda cinta
Janganlah kamu banyak bermimpi...ohh
Dia Untuk aku

Bukankah belum pasti
Kamu juga kan jadi
Dengan dirinya

Dia yang menentukan
Apa yang kan terjadi
Tak usah mengaturku


Reff II :

Dia untukku
Bukan untukmu
Dia milikku
Bukan milikmu
Lihatlah nanti
Lihatlah saja
Biarkan aku
Mendekatinya

Kamu
Tak akan mungkin
Mendapatkannya
Karena dia
Berikan aku
Pertanda juga
Janganlah kamu banyak bermimpi oohh

Kusarankan engkau mundur saja...ooo

ApAbILa aNdA

             
 Apabila semuanya serba tidak kena, dan anda tidak tahu apa lagi yang hendak dibuat, ingatlah… anda masih boleh bersandar kepada Dia Yang Maha Mengasihi.
 Apabila hidup diselubungi kegelapan, semuanya silap, carilah sinar itu dari Dia Yang Memberi Cahaya.
 Apabila dibelenggu masalah, sedangkan tiada sesiapa pun yang mahu mengambil kisah, ingatlah pada Dia yang tidak pernah melukakan hatimu. Dia Maha Adil.
 Apabila hati terluka dan kesakitan itu menumbangkan kudratmu, jangan berputus asa kerana Dia melihat segala-galanya.
 Apabila lemah tidak bermaya sedangkan perjalanan masih jauh perlu diharungi, carilah kekuatan itu dari Yang Maha Perkasa.
Apabila hidup ini dirasakan seperti beban, segala-galanya goyah, bangunkan semula kota semangat itu dengan keyakinan bahawa itulah iradat-Nya.
 Apabila jalan di depan digelapi mendung, sedangkan tiada sesiapa di sisi sudi menemanimu, carilah jalan lurus itu dari Dia, yang menjadi satu-satunya panduan hidup.
 Apabila semua di sekeliling tidak mahu mendengar suara dan keluhanmu, jangan kecewa kerana Dia Maha Mendengar.
 Apabila miskin dan papa, anda terperangkap dalam kesempitan, ingatlah kepada Dia Yang Maha Mendengar.
 Apabila engkau dalam kedukaan sedangkan tiada tempat untuk melarikan diri, mengadulah kepada Dia Yannnnng Satu.
 Apabila keseorangan dan kedukaan itu seperti tiada penghujungnya, serahkan dirimu kepada Dia… satu-satunya tempat yang boleh digantungkan harapan.
 Dan apabila parut lukamu dicederakan lagi, hatimu dicakari kebimbangan, ingatlah bahawa Dia sentiasa bersama orang-orang yang sabar.

Friday, December 10, 2010

Dekstop background untuk Windows 7 Starter

Pengguna Windows 7 starter pastinya bosan dengan wallpaper yang tidak boleh ditukarkan, betul tak ?? uhuh...jadi disini saya pun mengodek2 google dan mencari kut2 ade yg dapat membantu.Cari punya cari...at last! jumpa gak akhirnya!

Kelebihan dan kekurangan Windows 7 Starter Edition

Dalam blog withinwindows.com, dimuatkan  batasan mengenai OEM dan telah dikonfirmasi oleh Microsoft. Menurut Microsoft, di Windows 7 Starter Edition, OEM tidak boleh memodifikasi atau mengganti background Windows yang disediakan Microsoft di bahagian Windows Welcome, logon screen, atau di desktop. Masih dari sumber blog yang sama, user yang ingin mengganti background desktop dengan gambar Teletubbies, anak-anak dan sebagainya, harus beralih upgrade ke Windows 7 Home Premium atau yang lebih tinggi.

Setidaknya Microsoft sudah berencana untuk membatasi aplikasi yang dapat dijalankan disoftware Windows 7 Starter Edition. Untungnya, software anti-kustomisasi Windows 7 Starter Edition ini akan dapat ditemukan via Internet sebelum versi finalnya selesai. Namun, untuk Microsoft sendiri belum merilis artwork background untuk Windows 7 Starter Edition secara pastinya.

Kelebihan :
1. proses boot/shut down lebih cepat
2. konsumsi daya CPU, hard disk (HD) dan memori yang diperlukan system service lebih sedikit
3. Mengoptimisasi prefetching baik untuk HD mahupun SSD
4. Tampilan Lebih bagus dari segi 3 demensinya yang menonjol
5. Fitur sekurity yang benar-benar ketat.

Kelemahan / Kekurangan :
1. Beberapa aplikasi belum boleh beroperasi di Windows 7
2. Bug pada Windows Player 12
3. Ada hardware yang langsung dikenali di Vista, tapi tidak di Windows 7
4. Susah memaksa software yang sebelumnya bisa dipaksakan diinstall di Vista, juga dipasang di Windows 7

Monday, November 29, 2010

Testing .... testing .... 1,2,3..... booommmmm !!

Yeeeehaaaa.....akhirnye...