CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

welkem

create your own banner at mybannermaker.com!

....

http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com

Anda Klik, Gtaw, Saya Klik Balik :D

Sunday, January 23, 2011

Download video Youtube


Salam semua !! Macam mana ye nak download video dalam youtube ke pc ekk ?? haaa .. selain daripada nak kena install software youtube downloader, masih ada lagi cara yang boleh diguna-pakai dan tak payah nak install software ntah pape.. Hanya perlu bookmark kan aje laman web tu untuk kesenangan membukanya pada masa akan datang..


Mula-mula gi kat google dan taip keepvid.com ataupun, untuk anda yang inginkan kesenangan (pemalas nak cari sebenarnye ! jgn mrhhh) terus tekan di SINI . Lepas tekan link tu, kalau keluar seperti gambarajah dibawah, klik run je yeee...jangan risau..












Secondly, pergi balik ke youtube yang korang buka tadi dan copy addres link youtube tu seperti gambarajah dibawah ;










Pastu pegi balik kat webpage keepvid.com tadi tu pastu pastekan link tadi di tempat yang disediakan seperti gambarajah di bawah ;












Pastu tekan DOWNLOAD yang ada kat sebelah tu. then scroll down kat bawah dia akan kuar seperti gambarajah di bawah ;















haha..kalau kua macam kat atas...tunggu yeee...sabar itu separuh daripada iman......actually sebenarnya dia akan keluar macam ini ;



haaa...untuk makluman semua ye, apa2 jua yang kita nak download baik kita pilih MP4 sebab video akan lebih clear n berkualiti tinggi... pastu kan jeng jeng jeng .....

haaa...mesti korang gembirakan...kihkihkih..nway saya sedang menggunakan google chrome yang pastinya lebih laju, pantas, dan mantap ! saya suka guna google chrome sebab bagi saya yang ne sangat2 simple dan sempoi....khas untuk pengguna laptop mini macam saya ! hehe .. menjimatkan ruang screen..betull..tak caya cube try test tgk ....

Last skali ... tadaaaaa....dah disimpan dalam pc korang....simple je kan......untuk double check korang g tgk kat folder download korang.....ade ke tak ade...kalau tak ade..pandai2 la korang search dalam pc ko tu yee...mne korg slalu simpan bnde2 yg di download.......

Untuk penutup bagi post ini, dengan ini saya putarkan lagu yang amat2 saya gemari...terimalah ~~~

video




0 000 sayang Qila !! :D: